Vestigingskansen voor ZZP-ers op bedrijvenpark

Zuidbroek, 31 oktober 2016

Twee ondernemers die hun afzonderlijke bedrijven op een bedrijvenpark gevestigd hebben, slaan de handen ineen voor een nieuw initiatief; boxencomplexen. Door op een bedrijvenpark een kavel op een slimme manier te bebouwen, komen er betaalbare bedrijfsruimtes voor kleinere MKB ondernemers beschikbaar. Op bedrijvenpark De Gouden Driehoek in Zuidbroek wordt binnenkort het eerste boxencomplex gebouwd.

Jan Louis Slofstra en Otto Folkersma zijn de initiatiefnemers van deze boxencomplexen. Volgens Slofstra, directeur van MKB Service Noord, gaan de “boxen” een kans bieden aan ZZP-ers en kleinere MKB ondernemers, om betaalbare werkplekken of opslagruimtes te realiseren. Niet in een stedelijk gebied, maar op een beschikbare kavel op een bedrijvenpark in de buurt.

dsc_1013

Al jaren is er een structurele groei van start-ups en ZZP-er’s, terwijl bedrijfsruimtes voor kleinere MKB ondernemers niet op bedrijvenparken worden aangeboden. De schaalgroottes van deze bedrijven passen niet bij de beschikbare kavels en kleinere MKB ondernemers zijn in de ogen van bedrijvenparken geen doelgroep voor een eigen kavel of een nieuw te bouwen bedrijfspand.

In de vastgoedmarkt is het een niche, de boxencomplexen. “Maar met een groeiende schaarste aan betaalbare kleinere bedrijfsruimtes in stedelijke gebieden en het aantal beschikbare kavels op bedrijvenparken, groeit de hoeveelheid geïnteresseerden in een boxencomplex”, ziet Slofstra.

En hij vervolgt: “De belangstelling is groot en er zijn al verschillende opties vastgelegd voor ondernemers die een unit willen huren of kopen”

Folkersma, directeur van Folkersma staal-totaal, is erop gebrand om de schouders eronder te zetten: “Nu alle voorbereidingen zijn getroffen is het alleen de realisatie van het pand waar we nog hard aan moet werken”. Slofstra voegt daaraan toe: “Vanwege de samenwerking en de bereikbaarheid vanuit de stad, hebben we De Gouden Driehoek in Zuidbroek gekozen als vestigingsplaats voor onze primeur.”

Naar eigen zeggen hebben de heren nog beperkte mogelijkheden voor nieuwe belangstellenden.