Binnenklimaat bedrijven biedt groeistimulans

ZUIDBROEK, 17 februari 2017

De vraag naar ventilatie- en luchtbehandelingssystemen maakt een exponentiële groei door vanwege aangescherpte overheidsrichtlijnen voor bedrijfshuisvesting en een groeiende bewustwording van de positieve effecten die werken in schone lucht met zich meebrengen.

De aanhoudende groei van de vraag naar systemen voor ventilatie en luchtbehandeling maakt het noodzakelijk voor het Groningse bedrijf Ventilatietechniek Noord, om zowel de productie- als de magazijncapaciteit voor aanverwante artikelen uit te breiden.

“Behalve het assembleren van systemen in gebouwen, maken wij op onze locatie op de Gouden Driehoek in Zuidbroek, niet alleen de basissystemen, maar ook alle aanverwante artikelen zoals luchtkanalen, roosters, geluidsdempers en constructies. Onze productie en assemblage is mensenwerk en die capaciteit willen we bij voorkeur vanuit de regio betrekken.”, aldus manager Jan Lensen. “Door de aangescherpte richtlijnen en de onderkenning van de positieve effecten van het juiste binnenklimaat voor werknemers, dragen wij met onze nieuwe productielocatie in de eerste plaats bij aan de vergroting van de werkgelegenheid in het Groningse Westerkwartier, terwijl we onze klanten helpen om hun medewerkers de best mogelijke werkomstandigheden te bieden.”, weet binnendienstmanager Johan Jongstra. Lenstra vervolgt: “Het juiste klimaat werkt productie verhogend, realiseert meer koopmotivatie en draagt positief bij aan het bedrijfsresultaat, van producerende tot dienstverlenende bedrijven en winkels.”

Binnenkort wordt er op Bedrijvenpark De Gouden Driehoek gestart met de bouw ten behoeve van de uitbreiding. De nieuwe faciliteiten worden dit jaar volledig in gebruik genomen.

Lees ook: www.noordz.nl of www.rtvnoord.nl