Zuidbroek wordt spil voor transport Scandinavië

ZUIDBROEK, 13 december 2016

Op een bijna drie hectare grote kavel start NVO Transport (van oudsher een coöperatie van Noordelijke transportondernemers), Nederlands specialist in goederenvervoer naar Scandinavië, met de bouw van een nieuwe vestiging op bedrijvenpark De Gouden Driehoek. Op de locatie in Zuidbroek komt een ‘cross-docking’ faciliteit beschikbaar die dé meest efficiënte schakel voor het overgrote deel van het Noord Nederlandse transport naar de Scandinavische landen moet gaan vormen.

Een inmiddels bekend fenomeen in de transportwereld is ‘cross-docking’; het efficiënt verplaatsen van ladingen tussen voertuigen, zodat tussentijdse opslag niet langer nodig is, opslagkosten worden bespaard en versproducten sneller op de plaats van bestemming zijn. “Wat we nodig hadden was genoeg ruimte op een strategisch juiste plek”, aldus Douwe Drijfhout, algemeen directeur van NVO Transport. “Hoewel we op onze huidige locatie in Groningen al succesvol zijn met cross-docking, kunnen we op die plek onze groeiambities niet realiseren.”

nvositup

De coöperatie rijdt dagelijks met 180 voertuigen richting Noord-Europa, wat tijdens piekperiodes kan oplopen tot 220 voertuigen per dag. “De locatie in Zuidbroek is in meerdere opzichten een verbetering”, vervolgt Drijfhout. “De ontsluiting met de A7 en de N33 past niet alleen bij onze Scandinavische operatie, maar ook de opslag, overslag en stalling van onze voertuigen kan straks geheel op ons eigen terrein.”

Juist de wetgeving rondom rusttijden voor chauffeurs legt Drijfhout geen windeieren. “Door tijdens verplichte rusttijden en aflossingen de overslag op basis van ‘cross-docking’ uit te voeren, boeken we bij iedere vracht aanzienlijke tijdwinst”, weet Drijfhout. Om te vervolgen: “En we hebben straks iedere rit ook nog eens 20 minuten extra marge ten opzichte van een locatie in de stad.” De nieuwbouw in Zuidbroek zal in de herfst van 2017 klaar zijn voor gebruik.

mjuli2

Achter de ontwikkeling van bedrijvenpark De Gouden Driehoek staat een Publiek-Private-Samenwerking (PPS) van de gemeente Menterwolde met Dura Vermeer. De ontwikkelingsmaatschappij is zeer verheugd over de vestiging van NVO Transport en de sterk toegenomen belangstelling van bedrijven met vestigingsplannen. NVO Transport is één van de grotere afnemers.